Все мастера и бригады
Украина

Нужны мастера?

Создайте заявку

Особливості та переваги пластикових і дерев'яни дверей

Для бажаючих побудувати будинок або зробити ремонт зараз існує величезний вибір дверей. І у кожного постачальника товар найкращий. Розглянемо окремий випадок: разом зі спеціалістами компанії Perfect спробуємо зрозуміти, чому віддати перевагу — купити металопластикові двері або зупинитися на консервативних і добротних дерев'яних.

Властивості пластика та дерева

Ринок будматеріалів — територія жорсткої конкуренції. Тому виробники, рекламуючи свою продукцію, нерідко вводять в оману споживача. Тож треба хоча б елементарно розібратися у властивостях даних матеріалів.

Почнемо з пластика

Пластикові двері

Основна перевага — на пластикові двері ціни істотно нижчі, ніж на дерев’яні. Однак за невисокою вартістю іноді приховується така ж невисока якість. Вироби можуть бути виготовлені ​​з екологічно небезпечного матеріалу. У такому випадку з них виділяються отруйні речовини, що призводить до поганих наслідків.

Окрім ціни пластик має такі плюси:

  • герметичність;
  • відмінні показники звуко- і теплоізоляції;
  • відсутність необхідності в додатковій обробці та спеціальному догляді;
  • хороша стійкість до метеорологічних умов.

Тобто основне правило перед покупкою — уважно переглянути додані сертифікати якості. А якщо такі документи відсутні, краще відмовитися від придбання.

Двері з дерева

Дерев'яны двері

Зовнішнім виглядом і властивостями матеріалу вони зараз ні в чому не поступаються пластиковим. Це не ті вироби, які раніше розхитувалися. Зараз полотна обробляються спеціальним лаком. Навіть якщо двері неякісні, вони не виділять отруйних випарів.

Ще декілька переваг:

  • екологічно чистий продукт;
  • воздухопроводність — такі вироби «дихають»;
  • естетичність.

Але в порівнянні з пластиком дерев’яні двері дорожчі. Також вони чутливі до погодних умов.

Розглянемо ситуації в побуті

Якщо потрібні двері в кімнаті з великою вологістю, пластик має істотну перевагу. Він не піддається деформації. А «конкурент» може втратити свою форму і збільшитися в розмірах.

Якщо порівнювати матеріали за критеріями шумоізоляції, то тут вони приблизно рівні за своїми властивостями. З позиції міцності дерево має велику перевагу. Пластик може тріснути, навіть якщо температура нагріву незначна. Однак порожнисте полотно теж не може похвалитися довгим терміном експлуатації.

Якщо підходити з естетичної сторони питання і зручності двері металопластикові мають один невеликий недолік. Вони притягують пил, так як накопичують статичну електрику. Дерево ж тут на висоті.

Щоб врахувати всі переваги та недоліки обох матеріалів у конкретній ситуації, ліпше напряму звернутися до спеціалістів Perfect. В каталозі компанії-виробника знайдеться безліч виробів різних типів і форм. Можна відвідати салони, розташовані по всій Україні, зокрема в Києві.