Все мастера и бригады
Украина

Нужны мастера?

Создайте заявку

Дашки для огорожі — декоративні та функціональні елементи паркану

Швидкомонтовані бетонні паркани протягом нетривалого терміну здобули прихильність господарів приватних домівок та приміських ділянок. Стримані за формою та декором стовпчики та підмурівки, покриття яких імітує цеглу або клінкер, добре поєднуються з євроштахетником, профільними та кованими матеріалами. Загорожа виглядає ошатно та надійно виконує захисну функцію. Власники, які вже користуються парканом, в першу чергу відзначають просте встановлення, якість виготовлення та обмірковану до дрібниць комплектацію конструкції. Усі елементи муру несуть як декоративне, так і практичне призначення. Бетонні дашки для огорожі надають споруді цілісний завершений вигляд та істотно збільшують термін експлуатації кожної опори.

Складові суміші для виготовлення верхівок

Щільну та глянсову структуру, дашки для загорожі отримують завдяки бетонній суміші, що складається з дрібнофракційних уламків каменю, композитних матеріалів та цементу високого класу, який має набір значних властивостей:

  • водопроникність — повністю просохла суміш набуває водовідштовхувальні характеристики;
  • морозостійкість — вироби здатні зносити багаторазове заморожування та відтаювання;
  • міцність — дашок може витримувати значні вагові та механічні навантаження.

Верхівка монтується тільки після того, як бетон, залитий в порожнистий стовп, повністю висохне. Для міцного встановлення деталі використовується цементно-піщана суміш (в співвідношенні 1/3) або клейстер для проведення зовнішніх робіт.

Експлуатаційні переваги деталей з бетону

За своєю функціональністю дашки можна порівняти з надійною парасолькою, що захищає стовпчик від опадів. Форма «капелюшка» (чотири схили або майданчик під кутом), не дає дощовій воді та великому обсягу снігу накопичуватися на його поверхні. Окрім того, бетонним елементам притаманні ще кілька експлуатаційних переваг:

  • легкий монтаж — під час інсталяції верхівки нема доцільності у використанні спеціальних інструментів;
  • зносостійкість — основа дашку витримує вплив опадів, ультрафіолету та хімічних речовин (сольових та мінеральних розчинів);
  • вогнева стійкість — бетон не реагує на критичні температури, не спалахує та не підтримує горіння.

За бетонними виробами легко доглядати, вони доступні за своєю вартістю та розраховані на тривалий термін служіння.

Декоративні властивості елементів

Виготовлені з бетону декоративні елементи добре поєднуються з цегляними або клінкерними опорами та вдало комбінуються з іншими компонентами паркану. Виробники пропонують покупцям різноманітні варіанти оздоблення огорож:

  • асортимент кольорового оформлення дашків дає можливість підібрати верхівку, ідентичну до тону споруди чи таку, що контрастуватиме із загальним забарвленням загорожі;
  • форма дашка відповідає чіткій геометрії або має незвичну, унікальну конфігурацію.

Захисні верхівки виробляють різних розмірів, які збігаються з периметрами опорних стовпів паркану.

Замовити виготовлення дашків та інших складових огорожі краще на одному підприємстві, яке гарантує повний збіг габаритів, забарвлення та структури виробів. Компанія швидко обробить замовлення, забезпечить оперативне доставлення комплекту та проведе монтаж з дотриманням необхідних вимог безпеки.