Все мастера и бригады
Украина

Нужны мастера?

Создайте заявку

Вибираємо прикроватну тумбу

У той час як ліжко являється центром спальні, є кілька інших предметів меблів, які доповнюють цю кімнату. Тумбочка — один із них. Її традиційно використовують для розміщення світильників, предметів першої необхідності, а також в якості декоративного елемента. Це робить тумбочку одним із найбільш функціональних меблевих виробів у вашому домі.

Давайте розглянемо ключові моменти вибору.

Види приліжкових тумб

У магазинах ви знайдете дані меблі в різних варіаціях, і багато які з них значно відрізняються від традиційного уявлення про приліжкові тумби. Наприклад:

  1. Прості столики на ніжках. Їх можна використовувати для розміщення лампи, книг, гаджетів. Вони займають менше місця і підходять для невеликого приміщення. Деякі з виробів можуть бути виготовлені з одним ящиком.
  2. Комоди. Це звичайні приліжкові тумбочки з ящиками для зберігання речей. Верхня частина використовується для розміщення лампи.
  3. Маленькі шафи. Це приліжкові тумбочки з ящиками і дверцятами. Вони мають достатньо місця, щоб у вашій спальні не було безладу.
  4. Полиці. Дані вироби, як правило, мають лаконічний дизайн і являють собою кілька об’єднаних між собою полиць. Така конструкція дозволяє розмістити поруч з ліжком все необхідне і додати інтер'єру сучасних ноток.

Щоб зробити вибір, спирайтеся на поточний дизайн спальної кімнати, доступне місце, ймовірні варіанти використання і особисті вподобання.

Як використовувати приліжкові тумбочки

Основна мета подібних меблів — забезпечити доступ до необхідних предметів до того, як ви заснете, і після того, як прокинетеся. Давайте розглянемо декілька варіантів використання тумбочки біля ліжка:

  1. Розміщення світильників. Найпоширеніше застосування — це установка нічника. Багато хто віддає перевагу читанню перед сном. Лампа, розміщена біля ліжка, зручна і знаходиться на відстані руки.
  2. Розміщення книг і електронних пристроїв. Тумбочка — ідеальне місце для зберігання літератури, яку ви читаєте, а також гаджетів, зарядних пристроїв та інших речей, якими ви користуєтеся перед сном.
  3. Розміщення ліків, склянки з водою і предметів першої необхідності. Багатьом людям потрібно приймати медикаменти перед сном або після пробудження. Тумбочка — найдоступніше місце для склянки води або будильника, щоб вони завжди були під рукою.
  4. Прикраса інтер'єру. Подібні меблі допомагають досягти необхідного балансу у декорі спальні.

Це лише деякі з можливих варіантів використання. При виборі враховуйте власні потреби у даному предметі меблів.

Поради щодо купівлі

Вибираючи тумбочки, крім виділеного бюджету на меблі, ви повинні враховувати розмір і декор спальні. Ось кілька порад, які допоможуть вам визначитися з покупкою:

  1. Розмір виробу залежить від того, скільки місця доступно у вашій спальні. Що стосується висоти, то найчастіше тумба повинна всього на кілька сантиметрів перевищувати ліжко.
  2. Дерев'яні конструкції красиві і довговічні. Ви можете знайти готові варіанти або замовити виготовлення за власним дизайн-проектом. Деякі вироби можуть мати скляну або мармурову стільницю, що виглядає дуже стильно та елегантно.
  3. Вибираючи виготовлення на замовлення, ви можете отримати тумбу, яка повністю відповідає вашим уявленням про ідеальні меблі. Матеріал, стиль, кількість дверцят і ящиків — прикрасьте вашу спальню цікавим і функціональним предметом.
  4. Тумбочка не має відволікати увагу від зірки вашої спальні — ліжка. Вона повинна доповнювати інтер'єр і гармоніювати з ним. Тому при виборі враховуйте колірну гамму кімнати, інших предметів меблів, штор і т. д.
  5. Розміщення двох тумбочок по обидва боки ліжка може створити гарний симетричний інтер’єр. Ви можете вибрати однакові або різні вироби. Установка ідентичних світильників дозволить зберегти симетрію.
  6. Якщо ви вибираєте стіл з нижньою полицею, купіть також органайзер, щоб простіше організувати зберігання речей.

Приємних покупок!